Kardántengely felújítása – országosan, garanciával

 • SZEMÉLY és TEHERAUTÓ kardántengelyének felújítása

 • Kardánkereszt, felfüggesztő csapágy, villa, tengely feljavítása, vagy cseréje

 • Komplett kardán felújítás

 • Kérjen ingyenes tanácsadást: +36 70 673 44 44

 • INGYENES oda-vissza szállítás az egész országban!

 • Min. 1/2 év teljes körű GARANCIA

 • GYORS árajánlat adás és javítási idő

 • 100% elégedettségi garancia és megbízhatóság

Mivel foglalkozunk?

 • Személyautó és teherautó kardántengely felújítása

 • Off-Road / SUV /4×4 / Pick-Up kardántengely javítása

 • Kamion és autóbusz kardántengely javítása

 • Autóbusz kardántengely javítása

 • Munkagépek, targoncák, ipari és mezőgazdasági gépek, vízi járművek

Andréka Ferenc

Én garantálom, hogy Ön elégedett lesz!

Andréka Ferenc
kardanjavitas.hu – tulajdonos

RENDELJEN INGYENES FUTÁRT!

Oda- és visszaszállítjuk az alkatrészt az egész országban, akár 24 órán belül ott lehetünk Önnél.

kardántengely felújításának folyamata

Adja meg a nevét és a telefonszámát és hamarosan felkeressük!

  Előzetes egyeztetés után elmegyünk az alkatrészért Önhöz vagy a szerelőjéhez!

   Adja meg a pontos címet!

   Telefonon mindig egyeztetünk a szállítás előtt!

   Az autó márkája, típusa, évjárata, a tapasztalt hiba stb.


   A kardántengely felújításának folyamata

   • Hívjon fel minket. Egyeztetjük mire számíthat. (Sok olyan jellegű hiba van, amelyekre nem lehet előre pontos árát mondani, ezért konkrét árat csak a bevizsgálás után tudunk adni.)

   • Futárunk elhozza Öntől a meghibásodott alkatrészt.

   • Adunk egy pontos árajánlatot és javítási határidőt!

   • Ön elfogadja – mi megjavítjuk.

   • Visszaszállítjuk a felújított alkatrészt.

   • A számla kérdése. Ha Ön kap számlát, a garanciát biztosan fogja tudni érvényesíteni. Mi csak számlával dolgozunk! Ellentétben más cégek kedvezőbbnek tűnő  nettó (valójában fekete) árával szemben. Ha Ön nem kap számlát a munkáról, csak a felújító cég jó szándékában bízhat, hogy valóban tudja-e érvényesíteni a garanciális igényét. (Sajnos hetente jönnek hozzánk ilyen problémával ügyfelek).

   kardántengely felújítás országosan

   KÉRDÉSE VAN? HÍVJON MINKET MOST!

   Iroda és Raktárközpont

   Malom Udvar – 1095 Budapest, Soroksári út 48.

   Telefon+36 70 673 4444

   E-mailkardanjavitas@gmail.com

   Cégadatok:

   • Rövid név: SyncWell Kreatív Kft.
   • Adószám: 24395630-2-43
   • Cégjegyzékszám: 13 09 176137

   KISZERELŐ PARTNEREINK

   Miben tudnak segíteni a partnereink? A kiszerelő műhely azt jelenti, hogy aki nem tudja megoldani a kardántengely kiszerelését saját vagy ismerős műhely segítségével, nekik ajánljuk a közelükben lévő társ szervizt. Ők segítenek kiszerelni a kardántengelyt és a  javítás ideje alatt a gépjárművet tudják parkoltatni náluk.

   GRÁCZER István Autó szerviz
   2040 Budaörs, Virág utca 2.
    +3630 699 8017

   JAR-CAR AuTóth Szerviz
   1039 Budapest, Pünkösdfürdő 52.
    +3620 287 7019

   Barna Autószerviz
   1163 Budapest, Cziraki 26-32. (EMG ipartelep C17)
    +3630 269 9890 – Barna András

   Pannon Autó Szerviz
   2045 Törökbálint, Tétényi fensík 1.
    +3630 799 8856 – Rostás István

   Trend Szervíz
   1151 Budapest, Mélyfúró 1. MCS-112
    +3630 979 0379– Vida József
    +3670 457 7740 – Lőrincz Róbert

   HEKOCAR
   1202 Budapest, Béga utca 7.
    +3630 914 4839– Kócsa Lajos

   A kardántengely felújításról

   Miről is van szó?

   Különféle gépekben, berendezésekben, gépjárművekben a meghajtó és a meghajtott szerkezeti elemek között, térbeli pozíció eltérések
   létezhetnek, amelyek között forgatónyomaték továbbítására is lehet szükség, ezt a funkciót képesek ellátni a különféle hajtások. Ha a meghajtó és a meghajtott szerkezeti elemek térbeli pozíciója időben változó jellegű, akkor egy alkalmas megoldás lehet az úgynevezett kardán hajtás, vagy a többszörös kardán hajtás.

   A hajtás elemei:

   1. a csuklók,
   2. az összekötő rúd vagy tengely,
   3. a bordás tengely és hüvely,
   4. valamint egyes, esetekben a tengelyt tartó felfüggesztő elem.

   A bordás tengely a bordás hüvelyben elmozdulhat ezáltal képes a hajtás a tengelyirányú hosszváltozások követésére, állandó nyomatékátadás mellett. Az úgynevezett csukló képes az időben változó szögeltérések követésére.

   A gyakorlatban az úgynevezett Hook-féle kardánkeresztes csukló és a Hardy-tárcsa alkalmazása terjedt el:

   1. A Hook-féle csukló szerkezeti elemei a villák és a kereszt. A kardánvillák közötti kapcsolatot a kardánkereszt biztosítja, amely a
   forgás során térbeli /billegő jellegű/ mozgást végez, ezért a villák közötti viszony változó. A villák közötti változó viszony lüktető, rángató jellegű nyomatékátadást eredményez, ezt a nemkívánatos
   lüktetést egy másik kardáncsukló ellentétes irányú hatásával lehet kiküszöbölni, ezért van a kardán hajtásban két csukló.
   2. A Hardy-tárcsa kis szögeltérések követésére alkalmas. A szögeltérést a rugalmas tárcsa vagy a rugalmas test alakváltozása képes áthidalni. Az élettartamot alapvetően az anyagfáradási jellemzők határozzák meg.

   A meghajtó és a meghajtott szerkezeti elemek közötti térbeli összeköttetést domináns módon a tengely látja el. A forgó tengelyre centrifugális erő hat, amely a kiegyensúlyozatlan tömeggel és a tömeg, forgástengelytől mért távolságával egyenesen arányos, a forgás szögsebességével pedig négyzetesen arányos. Ez az erő a tengelyt Csukló Tengely Bordás tengely és hüvely kihajlításra veszi igénybe, ezért kell a tengelynek kiegyensúlyozottnak lenni és lehetőség szerint nagy keresztmetszeti tényezővel rendelkeznie.
   Nagyobb tengelyhosszúságok esetén a nemkívánatos rezonancia hatások csökkentése érdekében csapágyazott felfüggesztő elemeket alkalmaznak.

   Javítás, felújítás

   A lehetséges javítási és felújítási beavatkozások hierarchikus sorozatba rendezhetők. A beavatkozásoknak korlátot szab a személyi biztonság. Általános elvként rögzíthető: hogy, a javítások és felújítások nem eredményezhetik a személyi biztonság csökkenését. Egyes csúcsminőségű gépjárművek garanciális javítási költségeit tartalmazza az eladási ár, alacsonyabb szintű garanciális
   javításokat választott szakszervizek végezhetnek. E a beavatkozások tartalmát általában eredeti, bevizsgált és élettartam garantált alkatrészek, részegységek cseréje jelenti. A személyi biztonságot is érintő tényleges javítások és felújítások minősített szakműhelyekben történhetnek. Az anyagi biztonságot és ráfordításokat érintő javítások alkalmas gépparkkal rendelkező szakműhelyekben történhetnek. Végül, kisebb jelentőségű egyszerűbb javítások, házi-barkács módszerekkel is eredményesen elvégezhetők lehetnek.

   A Kardán hajtás gyakori javítási és felújítási mozzanatai:

   • Kardánkeresztek cseréje
   • Perselyházak javítása
   • Kardántengely kiegyensúlyozás
   • A tengely sérült csőszakaszának cseréje
   • Felfüggesztő elemek, porvédők cseréje

   Kardánkereszt csere:

   A különféle karban tartási és egyszerű alkatrészcserék között ez jelenti a tipikus felújítási műveletet. A kardánkereszt tűgörgős csapágyakkal kapcsolódik a kardánvillákhoz, a rögzítést biztosító gyűrűk végzik. Az igényesebb kivitelűeknél biztosított az időszakos után kenés lehetősége. Ha kézzel megrángatjuk a kardántengelyt és az kotyog, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a tűgörgők tönkrementek rozsdaporban futnak, vagy szélsőséges esetbe kihullottak. Ilyen esetekben a kardánkereszt cseréje indokolt, amely a biztosító gyűrűk eltávolítása után történhet, némi gyakorlati tapasztalat hasznos lehet. Egy keresztcserét, nem egyszerre a két csuklóban egyidejűleg kell végrehajtani, ha nem akarjuk az átvitel karakterisztikáját megváltoztatni.

   A kardántengely sérült részének kiváltása különleges szaktudást, megfelelő gépparkot és utólagos kiegyensúlyozást feltételez!

   SyncWell Kreatív Kft.

   Jelen weboldalon szereplő hirdetés nem minősül ajánlattételnek, sem ajánlattételre felhívásnak. A hirdetésben szereplő garancia nem feltétlenül jelent jótállási szavatosságot, a szavatossági feltételek meghatározása minden esetben a felek egyedi megállapodásának a tárgya.