Teherautó KARDÁNTENGELY JAVÍTÁS

Meghibásodott teherautó kardánok felújítása és cseréje

 • csúszó hüvely bordástengely javítása vagy cseréje
 • talpas villa javítása vagy cseréje
 • ricnis tengely javítása vagy cseréje
 • kardántengely-cső javítása vagy cseréje
 • kardán kereszt cseréje
 • kardán felfüggesztő javítása vagy cseréje
 • kiegyensúlyozás, egyengetés, centirozás

A leggyakrabban Javított típusok: 

IVECO Daily, RENAULT Trafic, Master, Kangoo, MERCEDES Sprinter és Vito, Viano, VW LT és Transporter, Caddy, Crafter, Multivan, FORD Transit, HYUNDAI, FIAT, NISSAN, IFA, BARKAS, ZSUK, TOYOTA, ARO, OPEL, MITSUBISHI, MAZDA, AVIA, IZS

Tisztában vagyunk vele, hogy amíg a teherautó áll, addig a szállítás szünetel, ezért a GYORS HIBAFELTÁRÁST és JAVÍTÁST VÁLLALJUK!

 

Furgon, platós, dobozos, pickup – kisteherautók.

A teherautók kardántengelye egy alapvető fontosságú része a járművek hajtásrendszerének. Ez a mechanikus alkatrész felelős a motorból érkező erő átviteléért a jármű kerekeire, így lehetővé teszi a teherfuvarozást. Bár a teherautó kardán általában masszívan vannak kialakítva, idővel kopás és egyéb problémák jelentkezhetnek, ami javítást vagy cserét igényelhet. A teherautók nagy terhelést viselnek és hosszú távokat tesznek meg, ezért a kardántengelyek idővel kopnak, károsodnak vagy elhasználódnak. 

Nálunk a folyamat a következő:

BESZÁLLÍTÁS – akár azonnal érte tudunk menni, hogy a teherautó minél hamarabb újra teremelhessen.

Hibadiagnosztika: Mielőtt bármilyen javítási munkálatot elvégeznének a teherautó kardántengelyen, fontos a hibadiagnosztika és alapos ellenőrzés. Ez magában foglalja a tengely állapotának vizsgálatát, a kopás, a törések vagy más mechanikai sérülések felmérését. Az ellenőrzés során a szakemberek megállapítják, hogy a probléma javítható-e, vagy szükség van-e cserére. A hibafeltárás után értesítjük az ügyfelet a javítás költségéről és a kivitelezési határidőről. 

A kardántengely javítási folyamata: Ha a hibadiagnosztika és az ellenőrzés után úgy döntenek, hogy a teherautó kardán javítható és az ügyfél elfogadja a javítási költséget, akkor haladéktalanul elkezdjük a javítási folyamatot. Ez általában magában foglalja az alkatrészek szétszerelését, tisztítását és az esetlegesen sérült vagy kopott részek cseréjét. A folyamat végén mindig kicentirozzuk a javított alkatrészt.

A megfelelő alkatrészek kiválasztása: A teherautó kardántengely javítása során kulcsfontosságú a megfelelő alkatrészek kiválasztása. Ez magában foglalja azEredeti Gyártói Alkatrészek vagy minőségi utángyártott alkatrészek felhasználását. Az alkatrészek minősége jelentősen befolyásolhatja a javítás hosszú távú hatékonyságát és a teherautó kardán teljesítményét.

Professzionális szerviztapasztalat: A teherautó kardántengely javítása nem egy egyszerű feladat és komoly szakértelmet igényel. Ezért fontos, hogy a javítást megbízható és tapasztalt szakemberek végezzék el. Egy jól felszerelt szervizműhely és tapasztalt szerelő kollégák biztosítják, hogy a javítás magas színvonalon és megfelelően történjen.

Összegzés: A teherautó kardántengelyének javítása fontos feladat, amely komoly szakértelmet, szerszámparkot és tapasztalatot igényel. A megfelelő diagnózis, a minőségi alkatrészek és a tapasztalt szakemberek bevonása kulcsfontosságú a javítás sikeres és hosszú távú hatékonysága szempontjából. A rendszeres karbantartás és ellenőrzések segítenek abban, hogy a teherautó kardántengelye hosszú élettartamú és megbízható maradjon a mindennapi működés során.

TEHERAUTÓ KARDÁNHIBA jelenségek:

A kardánhiba teherautók esetében gyakrabban jelentkezik, mivel nagyobb teher helyezkedik a tengely alkatrészeire. Meghibásodás esetén a teherautó kardántengely nem tudja megfelelően átadni a forgatónyomatékot, ami különböző problémákat okozhat a járműben. Mivel a teherautó kardán és annak elemei is idővel elhasználódhatnak vagy sérülhetnek, így rendkívül sokféle hibajelenség utalhat teherautó kardán meghibásodásra!

Zajok:

Az egyik leggyakoribb jel a zavaró zajok megjelenése vezetés közben. Ha a teherautó kardán csuklók vagy csapágyak kopottak vagy sérültek, akkor általában

 • különféle zörgéseket, kattogásokat, zúgást, kopogó, morgó, csattogó, búgó, zümmögő HANGOKAT hallhatunk az teherautó aljáról.

Ilyenkor valószínűleg a teherautó kardántengely valamelyik része sérült, kopott, elhasználódott. A zajok intenzitása változhat a teherautó sebességétől és fordulatszámától is függően, különösen akkor, amikor sebességet váltunk vagy kanyarodunk.

 • A berezgés és berezonálás is arra utal, hogy a csuklók (keresztes vagy golyós), csapágy vagy csapágyak annyira elhasználódtak, hogy a teherautó kardántengely átlagosabbnál nagyobb mozgását teszik lehetővé, így az kimozdult a hosszirányú tengelyéről, mert nem tudja elvégezni a gumiágy adta csillapítást.

Mivel a teherautó kardán mindegyik alkotóeleme mozgásnak, súrlódásnak, sebességváltásnak van kitéve, nagyon valószínű, hogy a kenésre használt zsír idővel könnyen kiég, eltűnik a csuklókból. A teherautó kardántengely alkotóelemeinek többsége általában gyárilag be van zsírozva, azonban idővel meglehet, hogy ez a kenőanyag azért nem elegendő, mert szivárog. 

 • a nyikorgó hang, melyet szinte csak a teherautó indulásánál lehet hallani, mert később elnyomja a menetzaj. A nyikorgó hangot adhat még az elöregedett, rigiddé vált felfüggesztőcsapágy gumiágya is.

Rezgések:

Ha érezzük, hogy a teherautó rezeg vagy rázkódik haladás közben, akkor az is utalhat a teherautó kardántengely hibájára. A rezgések általában

 • a pedálokon, platón, vázon, könyöklőn, kormányon vagy a teherautó padlóján érezhetőek – leginkább nagyobb sebességnél jelentkezik.

A vibrálás leginkább akkor jelentkezik, amikor gyorsítunk vagy lassítunk.

Teljesítménycsökkenés:

A teherautó kardántengely hibája gátolhatja a motor erőátvitelét a kerekekig, ezért a teherautó gyengébben gyorsulhat, sebessége korlátozott lehet.
Ilyenkor a nagyobb sebesség felvételekor nehezebb a sebességváltás, hiszen a kardántengely összekapcsolhatja a kuplungot és a sebességváltót (amennyiben a sebességváltó az autó vázán helyezkedik el).

A teherautó kardánhiba további azonosításban segítség lehet, hogy hozzáértő és teljesen laikus ügyfeleink, hogyan mondták el a hibajelenséget SAJÁT SZAVAIKKAL a telefonos segítségkérés során:

 • búg a csapágy, ráz és űt a kardán, könyökből ráz a kardántengely, csattog a csapágy, középen remeg és ráz, lötyög a kereszt, nyomatékban remeg, rázza a váltót, morog a kardán, lóg a csukló.

 

Teherautó kardánhibák:

Kopás: A kardántengelyek kopásának leggyakoribb oka a hosszú távú használat és a nagy teherbírás. A tengelyek, a csuklók, csapágyak, flacsnik, villák kopása csökkentheti a hatékonyságot és növelheti a kopogás és rezgések szintjét.

Törés: A teherautók hajtásrendszerében fellépő erős terhelés, gondatlan használat és mechanikai igénybevétel miatt előfordulhat, hogy a kardántengely törésnek indul. Ez veszélyeztetheti a jármű vezethetőségét és az utazás biztonságát.

Csuklóhiba (keresztes vagy golyós): A kardántengelyek csuklói hajlamosak elhasználódni vagy meghibásodni, különösen ha nem megfelelően karbantartottak. A csuklóhiba esetén a kardántengely nem képes hatékonyan átvinni az erőt, ami rezgéseket és kopogást okozhat.

Ezen hibák időben történő észlelése és javítása kulcsfontosságú a teherautó biztonságos és hatékony működése érdekében. Rendszeres karbantartás és ellenőrzések segítenek megelőzni ezeket a problémákat, valamint meghosszabbíthatják a kardántengely élettartamát.

 

A leggyakoribb teherautó kardán alkatrészek hibái:

1. Kardánkereszt. Eltörik, elkopik, kikopik a csésze, a fészek kikopik.

2. Kardáncső, maga a tengely. Behorpad, elrozsdásodik, megcsavarodik, megtörik és elgyengül.

3. Kardánvilla. Ezekben vannak a keresztek. Elkopik, kifordul a csésze belőle, eltörik – ha elöregszik. Kitörik belőle egy darab ha megfeszül.

4. Csúszka. A hüvely vagy a tengely (apa-anya) része is, vagy megkopik a használat során és lötyögni kezd. Majd később már el is fordulhat egymásban a két tengely, ha olan nagy mértékben megkopik a csúszka, a ricnik, bordák elkopnak teljesen.

5. Menesztőtárcsa. A villás része eltörik, kipattan belőle egy darab a feszüléstől. A tárcsa része szintén elkophat és eltörhet.

6. Csuklók. 6-8-10 golyós csuklók vannak általában a kardánok végeinél. Ezek biztositják itt a hosszirányú tágulást és a kardán forgásából adódó kilengéseket is. A golyópálya kopik meg, vagy eltörik a golyókat tartó kosár, a golyók is kikophatnak.

7. Gumiharang. Porvédő szerepük van, és ezek elszakadnak, kitöredeznek, ha már elöregedtek, vagy sérülés éri őket, és így nem tudják a feleadatukat ellátni, így a csuklók belsejébe jut a szennyeződés és ott okoz további hibalehetőségeket. Esetleg elpattan a záró gyűrűje a porvédőnek és ott jut be a por.

8. Központosító persely. Ez egy kis fém hüvely. A hardy tárcsa csillagának a közepén egy központosító persely helyezkedik el, és ez adja a tengely központját. Ezek általában idővel megkopnak és nem tudja lötyögésmentesen biztosítani a központot. El is repedhet az öregedés alkalmával.

9. Kardánfelfüggesztő csapágy – támcsapágy. Ez biztosítja a kardántengely középső rögzítését az alvázhoz. Ez áll: – gumiágy, csapágy, kengyel – tartó ház. A csapágy és a gumiágy kikopik és megkeményedik, a tartóház eltörik, elreped, horpad, csavarodik. A gumiágy bemerevedik – rigiddé válik, nem tud csillapítáni, a csapágy megszorul és sikít.

10. Hardy tárcsa. Elöregedik a gumi része és cserélni kell, mi nem tudjuk javítani, mert egy komplett alkatrész, mely egybe öntött – ezt általában nem mi cseréljük.

 

  SZEMÉLY- és TEHERAUTÓ, SUV, PICK-UP, KAMION,
AUTÓBUSZ, MUNKAGÉP kardántengely TELJES KÖRŰ
felújítása, javítása és értékesítése

 Kérjen ingyenes tanácsadást telefonon!

  INGYENES oda-vissza szállítás az egész országban!
Akár 24 órán belül is érte megyünk

  Minimum 1/2 év teljes körű GARANCIA

 GYORS árajánlat adás és rövid javítási idő

 100% elégedettségi garancia és MEGBÍZHATÓSÁG

Miben vagyunk a legjobbak?

Ügyfélközpontú szolgáltatás

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Önnek a felmerült problémája gördülékeny ügyintézéssel megoldódjon! Ezért a hiba észlelésétől a kijavított alkatrész visszaszereléséig komplett komplett megoldást nyújtunk! Így lesz Önnek a legkényelmesebb, kiszerelő szervizének a legtervezhetőbb.

Mivel foglalkozunk?

Személyautó kardántengely javítása
Teherautó kardántengely javítás
Off-Road / SUV /4×4 / Pick-Up kardántengely javítása

Kis haszongépjárművek (IVECO DAILY, Renault Master, VW Krafter, LTMercedes Sprinter, Hyndai H1, KIA 2500, Mazda E2200, Ford Transit…) kardántengely javítása

Kamion kardántengely javítása

Autóbusz kardántengely javítása

Mezőgazdasági gép kardántengely javítása – traktor, kombájn…

Munkagépek és egyedileg gyártott gépek kardántengely javítása

Targonca kardántengely javítása

Hajó kardántengely javítása

Ipari gép kardántengely javítása

Villamos, troli, vasúti járművek kardántengely javítása

Én garantálom, hogy Ön elégedett lesz!

RENDELJEN INGYENES FUTÁRT!

Oda- és visszaszállítjuk az alkatrészt az egész országban, akár 24 órán belül ott lehetünk Önnél.

A kardántengely javításának folyamata

Hívjon fel minket. Egyeztetjük mire számíthat. (Sok olyan jellegű hiba van, amelyekre nem lehet előre pontos árát mondani, ezért konkrét árat csak a bevizsgálás után tudunk adni.)

A meghibásodott kardántengelyt kérjük csomagolja be egy dobozba, és a futár, elhozza Öntől!

Rövidesen hívjuk és adunk egy pontos árajánlatot és javítási határidőt!

Ön elfogadja – mi megjavítjuk.

Visszaszállítjuk a felújított kardántengelyt.

A számla kérdése. Ha Ön kap számlát, a garanciát biztosan fogja tudni érvényesíteni. Mi csak számlával dolgozunk! Ellentétben más cégek kedvezőbbnek tűnő nettó (valójában fekete) árával szemben. Ha Ön nem kap számlát a munkáról, csak a felújító cég jó szándékában bízhat, hogy valóban tudja-e érvényesíteni a garanciális igényét. (Sajnos havonta jönnek hozzánk ilyen problémával ügyfelek.)

Garancia

Mi mindig adunk számlát! Így Ön tudja érvényesíteni, ha szükséges, a 1/2 év garanciát.

100% minőség

100% minőségi garancia. A felújítás után, gyakorlatilag olyan lesz mint az új!

Országos futárszolgálat

(GLS, KUMI)

Egész országra kiterjedő INGYENES beszállítás, INGYENES bevizsgálás, INGYENES visszaszállítás – amennyiben megrendeli a javítást!

„Ritka korrekt és barátságos kommunikáció! Gyors és precíz szállítás és munka. Köszönöm Vémég egyszer a felújítást Ferencnek és csapatának!”

Németh Márk (BMW E46)

„Egy E60-as Xdrive-os BMW első “kisebb” kardántengelyét újították fel részemre! Nagyon gyorsan, rugalmasan intézték az alkatrész szállítását! Az elvégzett munka hibátlan (6 hó garanciával), még a tengelyt is lefestették! Ami a legfontosabb a tengely új árának a harmadába sem került a felújítás, és ennek köszönhetően végül is “új” kardánt kaptam, egy bontott áráért!!! Köszönöm szépen!”

Dr. Füri Attila

„Bátran ajánlom őket! Hiánypótló ebben a szakmában ez a fiatalos lendület. Minden könnyen és gyorsan ment. Nekem csak annyi volt a dolgom, hogy felhívtam Őket, másnap megjelent a telepünkön egy autó, és vitte is bevizsgálásra az előre kiszerelt kardántengelyt. Ferenccel előre leegyeztetett a részleteket. Minden az előre megbeszéltek szerint történt.”

Szigeti Imre Agrobig Kft. Baté

„A nevem Heller János, nagyon meg vagyok elégedve a céggel. Segítőkészek, korrektek. Videkről, telefonon intézve maximális hozzá állással kaptam meg a megfelelő terméket. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönöm!”

Heller János, Pécs

Kérdése van?
Hívjon minket most!

Iroda és Raktárközpont

 Malom Udvar – 

1095 Budapest, Soroksári út 48. 32-es épület

 Telefon: +36 70 673 4444

 E-mail:
kardanjavitas@gmail.com

Cégadatok:

Rövid név: SyncWell Kreatív Kft.

Adószám: 24395630-2-43

Cégjegyzékszám: 13 09 176137

Budapesti és Pest megyei kiszerelő partnereink

Miben tudnak segíteni a partnereink? A kiszerelő műhely azt jelenti, hogy aki nem tudja megoldani a kardántengely kiszerelését saját vagy ismerős műhely segítségével, nekik ajánljuk a közelükben lévő társ szervizt. Ők segítenek kiszerelni a kardántengelyt és a  javítás ideje alatt a gépjárművet tudják parkoltatni náluk.

MAXIMAL SERVICE KFT.
2096 Üröm, Doktor utca 18.
 +3620 975 0720

JAR-CAR AuTóth Szerviz
1039 Budapest, Pünkösdfürdő 52.
 +3620 287 7019

Barna Autószerviz
1163 Budapest, Cziraki 26-32. ( EMG ipartelep C17)
Barna András
+3630 269 9890

Autó Nyíri
2120 Dunakeszi, Egressy u. 4.
Nyíri Péter
+3630 339 6764

Navodi Autószerviz
2000 Szentendre, Dózsa György u. 22.
(hátul az udvarban)
+3620 444 3006

Trend Szerviz
1151 Budapest, Mélyfúró 1. MCS-112
+3630 979 0379 – Vida József
+3670 457 7740 – Lőrincz Róbert

HEKOCAR
1202 Budapest, Béga utca 7.
Kócsa Lajos
+3630 914 4839

Horváth Péter
1046 Budapest, Kiss Ernő u. 2.
+3630 846 4872 

SZBX TRANSPORT KFT. Autószerviz
1172 Budapest, Cinkotai út 22-26.
Tóth Zoltán
+3630 468 9489

Ficso-CAR Kft.
2049 Diósd, Balatoni út 8.
+3620 231 5231

Red Fox Autó- és Gumiszerviz
1095 Budapest, Soroksári út 150.
+36 30 241 6154
+3630 553 9263

Nyugati országrész - kiszerelő partnereink

Pécsi Generál autójavító Kft.
7634 Pécs, Rácvárosi út 68.
06-20-400-4455
MUIK DÁVID
06-20-852-2639

Full Szerviz Kft.
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 77.
Lőrincz Norbert
06-20-529-2717

TNT AUTÓ 81 Kft.
8000 Székesfehérvár, Budai út 158.
Perbe Dániel
06-30-998-0487

Garázspont Autószerviz Kft.
9027 Győr, Puskás Tivadar u. 8.
Kollár Gergely
06-30-527-1135

Madi Autószerviz
7200 Dombóvár, Március 15.-e tér 1.
Csizmadia Balázs
06-30-913-7472

Hyundai szerviz
7100 Szekszárd, Tartsay Vilmos u. 38.
+36-74-675-500

LALI’s Garage
Németh Gábor
3300 Sopron, Somfalvi út 14.
06-70-670-2020

Patrol DUNA AUTÓ Kft.
2800 Dunaújváros, Magyar út 108.
Hompót Ferenc
06-20-951-8680

Max Autószerviz
9700 Szombathely, Zeli Major u. 3.
06-30-493-7207

GT AUTÓJAVÍTÓ KFT.
8200 Veszprém, Nap utca 18.
06-30-997-5861

Vektor Autószerviz Kft.
2837 Vértesszőlős, Határ út 8.
Fellegi Gábor
06-20-984-8753

Somogyi autó BMW szerviz
7831 Pellérd, Iskola u. 4.
+36-72-587-012

Korean autóház és szerviz
7150 Bonyhád, Perczel Mór u. 80.
+36-74-451-619

Keleti országrész - kiszerelő partnereink

BBB CAR KFT.
Mohos Mihály
6400 Kiskunhalas, Szegedi út 71. szembe
06-30-557-4295

ORBÁN AUTÓJAVÍTÓ
3508 Miskolc, Gárdonyi Géza u. 24.
Orbán László
06-30-276-0770

Silver Autószerviz
6000 Kecskemét,
Silver Ipari Park 2. kapu
Katona Zsigmond út 34.
06-30-911-1196

LINEACAR Kft
6724 Szeged, Bakay Nándor utca 52.
06-30-219-8809

N-SERVICE KFT.
4031 Debrecen, Köntös gát sor 15.
Lukács Norbert
06-30-575-3299

Kovács BOSCH Szerviz
Kovács László
4551 Nyíregyháza, Csermely köz 10.
06-20-926-5257

Scherber Autószerviz
5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 1.
06-70-676-6303

TRE-CAR 97 Autószerviz Kft.
3300 Eger, Meder utca 26.
06-30-945-2540

Virág Autójavító Kft.
2700 Cegléd, Pesti út 202.
06-53-316-533

A kardántengely felújításról

Miről is van szó?

Különféle gépekben, berendezésekben, gépjárművekben a meghajtó és a meghajtott szerkezeti elemek között, térbeli pozíció eltérések
létezhetnek, amelyek között forgatónyomaték továbbítására is lehet szükség, ezt a funkciót képesek ellátni a különféle hajtások. Ha a meghajtó és a meghajtott szerkezeti elemek térbeli pozíciója időben változó jellegű, akkor egy alkalmas megoldás lehet az úgynevezett kardán hajtás, vagy a többszörös kardán hajtás.

Nagyon sokan gardán vagy gardan vagy gardántengely szavakat használják a kardán vagy kardan és kardántengely szavak helyett. Nyilván, mi teljesen értjük, mire gondoltak.

A hajtás elemei
 1. A kardáncsuklók – keresztes ( BMW ), dupla csuklós (toyota hilux), vagy homokinetikus (AUDI, ez a csukló hasonló,  mint a féltengely) 
 2. Az összekötő rúd vagy tengely – kormánykardán
 3. A bordás tengely és hüvely – hosszirányú tágulást/mozgást segíti 
 4. Valamint egyes, esetekben a tengelyt tartó felfüggesztő elem – támcsapágy vagy felfüggesztő csapágy
 5. A vég illesztőelem vagy menesztőtárcsa (furatokkal)
 6. Hardy-tárcsánál a csillag alakú vég egy központosító persellyel
 7. Porvédők

A bordás tengely a bordás hüvelyben elmozdulhat ezáltal képes a hajtás a tengelyirányú hosszváltozások követésére, állandó nyomatékátadás mellett. Az úgynevezett csukló képes az időben változó szögeltérések követésére.

A gyakorlatban az úgynevezett Hook-féle kardánkeresztes csukló és a Hardy-tárcsa alkalmazása terjedt el:

1. A Hook-féle csukló szerkezeti elemei a villák és a kereszt. A kardánvillák közötti kapcsolatot a kardánkereszt biztosítja, amely a forgás során térbeli /billegő jellegű/ mozgást végez, ezért a villák közötti viszony változó. A villák közötti változó viszony lüktető, rángató jellegű nyomatékátadást eredményez, ezt a nemkívánatos
lüktetést egy másik kardáncsukló ellentétes irányú hatásával lehet kiküszöbölni, ezért van a kardán hajtásban két csukló.

2. A Hardy-tárcsa kis szögeltérések követésére alkalmas. A szögeltérést a rugalmas tárcsa vagy a rugalmas test alakváltozása képes áthidalni. Az élettartamot alapvetően az anyagfáradási jellemzők határozzák meg.

A meghajtó és a meghajtott szerkezeti elemek közötti térbeli összeköttetést domináns módon a tengely látja el. A forgó tengelyre centrifugális erő hat, amely a kiegyensúlyozatlan tömeggel és a tömeg, forgástengelytől mért távolságával egyenesen arányos, a forgás szögsebességével pedig négyzetesen arányos. Ez az erő a tengelyt csukló tengely bordás tengely és hüvely kihajlításra veszi igénybe, ezért kell a tengelynek kiegyensúlyozottnak lenni és lehetőség szerint nagy keresztmetszeti tényezővel rendelkeznie.
Nagyobb tengelyhosszúságok esetén a nemkívánatos rezonancia hatások csökkentése érdekében csapágyazott felfüggesztő elemeket alkalmaznak.

Javítás, felújítás

A lehetséges javítási és felújítási beavatkozások hierarchikus sorozatba rendezhetők. A beavatkozásoknak korlátot szab a személyi biztonság. Általános elvként rögzíthető: hogy, a javítások és felújítások nem eredményezhetik a személyi biztonság csökkenését. Egyes csúcsminőségű gépjárművek garanciális javítási költségeit tartalmazza az eladási ár, alacsonyabb szintű garanciális
javításokat választott szakszervizek végezhetnek. E a beavatkozások tartalmát általában eredeti (gyári), bevizsgált és élettartam garantált alkatrészek, részegységek cseréje jelenti. A személyi biztonságot is érintő tényleges javítások és felújítások minősített szakműhelyekben történhetnek. Az anyagi biztonságot és ráfordításokat érintő javítások alkalmas gépparkkal rendelkező szakműhelyekben történhetnek. 

A kardán hajtás gyakori javítási és felújítási mozzanatai
 1. Kardánkeresztek és csuklók cseréje, felújítása
 2. Persely házak és fészkek, villák javítása
 3. Kardántengely kiegyensúlyozás, centírozás
 4. A tengely sérült csőszakaszának cseréje, egyengetése, huzatása
 5. Felfüggesztő elemek – felfüggesztő csapágy, porvédők és menesztőtárcsák cseréje
Kardánkereszt csere

A különféle karban tartási és egyszerű alkatrészcserék között ez jelenti a tipikus felújítási műveletet. A kardánkereszt tűgörgős csapágyakkal kapcsolódik a kardánvillákhoz, a rögzítést biztosító gyűrűk végzik. Az igényesebb kivitelűeknél biztosított az időszakos után kenés lehetősége. Ha kézzel megrángatjuk a kardántengelyt és az kotyog, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a tűgörgők tönkrementek rozsdaporban futnak, vagy szélsőséges esetbe kihullottak. Ilyen esetekben a kardánkereszt cseréje indokolt, amely a biztosító gyűrűk eltávolítása után történhet, némi gyakorlati tapasztalat hasznos lehet. Egy keresztcserét, nem egyszerre a két csuklóban egyidejűleg kell végrehajtani, ha nem akarjuk az átvitel karakterisztikáját megváltoztatni.

A kardántengely sérült részének kiváltása különleges szaktudást, megfelelő gépparkot és utólagos kiegyensúlyozást feltételez!

SyncWell Kreatív Kft.

Jelen weboldalon szereplő hirdetés nem minősül ajánlattételnek, sem ajánlattételre felhívásnak. A hirdetésben szereplő garancia nem feltétlenül jelent jótállási szavatosságot, a szavatossági feltételek meghatározása minden esetben a felek egyedi megállapodásának a tárgya.